Продавам апартамент в София

Продавам апартамент в София – История от първо лице

Забелязали ли сте, че колкото по-лично е разказана една история, толкова по-лесно ние, хората, сме способни да вникнем в нея, да се поставим на мястото на участващите лица и да съпреживеем онова, които самите те чувстват? Макар и бизнеса с недвижими имоти да е различен от ежедневните радости и тревоги, на които ставаме свидетели всеки ден, разказаната история е, може би, едно от нещата, които ги обединяват и, поне донякъде – сближават. Тъкмо затова ви молим да ни позволите да ви разкажем една история от първо лице, която вярваме, че ще ви бъде полезна, близка и ще ви помогне да погледнете от малко по-различен ъгъл на продажбата на апартаменти в София.

Продавам апартамент в София – Къде?

Продавам апартамент в София 1
Продавам апартамент в София - Разлгедайте при нас!

Ако ви кажа, че продавам апартамент в София, кой мислите, че ще е първият въпрос, който би ви хрумнало да зададете? Нека побързам да изкажем своята хипотеза, че, вероятно, той ще е свързан с местоположението на апартамента. В своето забързано ежедневие постоянно поемаме нови и нови ангажименти, които натоварват графика ни и намаляват часовете останало ни свободно време. Тъкмо поради тази причина все по-силно оценяваме скъсяването на дистанцията между отделните локации, които имаме за задача да посетим. А какво повече можем да поискаме от това жилището ни да е разположено на удобно място? Ако продавам апартамент в София, в близост до работния ви офис, до апартамента на приятел, до супермаркет за хранителни стоки или любим магазин, който често посещавате, съм сигурни, че това ще му донесе допълнителни позитиви, така че евентуално да изберете именно него сред множеството останали предложения на имотния пазар.

Когато продавам апартамент в София и разчитам на добър брокер, на когото имам доверие, ще се постарая със сигурност да ви покажа не само разположението на помещенията отвътре, но и всички онези удобства, които се намират наблизо и биха могли да са ви полезни по един или друг начин. Споделям това, тъй като и аз ценя силно времето, с което разполагам, а още по-хубаво е, когато някой друг също показва, че е загрижен за моя комфорт!

Столицата предоставя множество възможни квартали, в които би могъл да е разположен един имот – не само до момента съществуващите, но и всички нови жилищни комплекси, които бързо се изпълват с живот и глъчка. Удобството и комфортът стават все по-важни и по-ценени. Затова ако продавам апартамент, в близост до големите пътни артерии, някоя от линиите на метрото или автобусни спирки, на които спират поне няколко на брой автобуса, търсенето със сигурност ще се увеличи значително.

Продавам апартамент в София – На кого?

Продавам апартамент в София 2
Продавам апартамент в София - Разгледайте предлаганите от нас оферти

Ако продавам апартамент в София на младежи, които са свикнали с шума и обичат да са сред хора, вероятно привлекателни ще се окажат предимно централните райони и Студентски град, който никога не спи. Ако продавам апартамент в София и купувач се окаже млада двойка, търсеща спокойствие и, едновременно с това – разнообразие, кварталите в периферията на центъра, а дори и по-централните, но спокойни райони ще бъдат по-предпочитани. Ако пък продавам апартамент на родители с малко дете, което обичат да разхождат навън, близостта до парк, градинки и други зелени площи ще бъде ключово, а защо не – в някои случаи, и жилище в полите на Витоша? И, за финал – ако продавам апартамент на родители с по-голямо дете или деца, приоритет ще бъде удобно разположеното учебно заведение в близост, за да се организира по по-лесен начин придвижването им до там всеки ден.

Продавам апартамент в София – На каква цена?

Цената все по-често се оказва най-ключовият параметър при вземане на решение за покупка. Затова ако продавам апартамент в София е важно да съм наясно с цените на останалите сходни имоти, обявени за продан, за да знам със сигурност, че стойността на предлагания от мен обект е конкурентно способна. Ако продавам апартамент в София, цената му зависи от няколко фактора, които са с почти еднаква важност, като в някои случаи най-определящ е възможно да се окаже един от тях.

Когато продавам апартамент в София, локацията, както вече споменах, е едно от първите неща, които имат значение. Цената се покачва, ако жилището се намира в по-развит, от гледна точка на транспорта, район, а напоследък – особено около изградените метростанции. Колкото по-централен е районът, в който продавам апартамент в София, отново – толкова по-висока е стойността, която трябва да заплатите. Това е съвсем логично, особено в случаите, в които местоположението скъсява разстоянието, което трябва да изминете до всички обекти, които ви осигуряват удобство. В допълнение към местоположението, когато продавам апартамент в София, от значение са още размерът на жилището, типът строителство, евентуалната необходимост от извършване на ремонтна дейност преди нанасяне, наличието или липсата на обзавеждане.

Продавам апартамент в София – Какъв размер?

В зависимост от броя на стаите, с които разполага един апартамент, бихме могли да го определим като гарсониера, студио, двустаен, тристаен, четиристаен апартамент или мезонет.

Ако продавам апартамент в София, който има площ между 35 и 45 кв. м. и разполага с коридор, една стая, малка кухня, тераса и баня с тоалетна, това е гарсониера. Тя е подходяща за по-малък брой хора, тъй като в противен случай би се оказала твърде тясна. Ако продавам апартамент в София, който има площ между 40 и 90 кв. м. и в него има едно общо помещение, обединяващо кухненски бокс и дневна, баня с тоалетна и тераса, това е студио. В него често се прибягва до преграждане на стаята, за да се отдели спалня и малък хол с кухня – особено ако площта е по-голяма. Когато продавам апартамент в София с почти същата квадратура – не по-малък от 45 кв. м. и не по-голям от 90 кв. м., в който обаче холът и кухнята и спалнята са две отделни стаи, а в допълнение жилището разполага с коридор, баня с тоалетна, тераса и, понякога – дрешник, това е двустаен апартамент. В него спокойно би могло да се разположи семейство с деца.

С увеличаването на площта, се повишава не само цената, но и възможностите, които жилището предлага. Когато продавам апартамент в София с размери между 55 кв. м. и 120 кв. м., той е тристаен. В допълнение към помещенията, които ще откриете в двустайното жилище, той разполага с още една отделна спалня, а е възможно да има още една тераса, тоалетна и, евентуално – мокро помещение. Ако продавам апартамент в София с площ, варираща между 68 кв. м. и 250 кв. м., който има допълнителна отделна спалня, сравнен с тристайното жилище, то той е четиристаен. И, в най-добрия случай, когато се нуждаете от повече пространство, по-интересно разположение на помещенията, повече на брой стай – между 4 и 5 и повече от една баня и тераси, ви препоръчвам да потърсите подходящия за вас мезонет. Когато продавам апартамент в София от такъв тип, размерите му са между 120 и 250 кв. м. Обикновено помещенията са разположени на две или три нива, а, в зависимост от изложението, е възможно слънцето да наднича зад всеки ъгъл на стаите.

Продавам апартамент в София – Какъв е типът строителство?

Продавам апартамент в София 3
Продавам апартамент в София - Уют и удобство !

С напредването на времето и технологиите на строителство, архитектурните решения също се изменят. И докато допреди няколко години панелното строителство почти напълно преобладаваше, днес все повече нови кооперации се строят навсякъде из столицата. Често те са по-ниски, особено в жилищните комплекси с панелни блокове, когато са разположени в близост до тях, а помещенията са малко по-различни от типичните, описани по-горе. Имайки предвид, че са построени значително по-скоро, вероятността да се нанесете и преди вас там да не е живял никой е много по-висока, в сравнение с по-старите сгради. Затова и когато продавам апартамент в София в нов блок, цената е почти със сигурност по-висока от тази на панелно жилище със сходни размери. Разбира се, сами можете да разгледате и единия, и другия тип апартаменти и едва тогава да направите своя избор. Не ви съветвам да робувате на стереотипи и да зачеркнете изначално някой от тях, защото добрият брокер може да ви отведе на много по-приятно място, отколкото всъщност сте очаквали, и не само да останете изненадани, но и да намерите своя нов дом!

Продавам апартамент в София – Нуждае ли се от ремонт?

В най-общия случай, когато продавам апартамент в София, купувачът има желание да се нанесе в новозакупеното жилище възможно най-скоро. Това е особено наложително в случаите, в които е притиснат от едни или други обстоятелства. В този ред на мисли, много по-лесно е, когато не предстои наложителното извършване на ремонт непосредствено преди нанасяне. Разбира се, особено ако друг човек е живял по-рано в апартамента, дори той да е в запазено състояние, вероятно ще са необходими дребни корекции. Съвсем различно е, ако продавам апартамент в София, нуждаещ се от цялостен или почти пълен ремонт – това значително увеличава времето, необходимо за подобряване на състоянието му, но в някои случаи би могло да окаже влияние и върху цената му и тя да се намали. Имайте предвид единствено, че дори сумата, която трябва да отделите за жилището, е по-малка, трябва да предвидите и средства за необходимите ремонтни дейности.

Продавам апартамент в София – Какво е обзавеждането?

Когато продавам апартамент в София, той би могъл да бъде изцяло или частично обзаведен, или напълно празен, що се отнася до мебели и техника, които ще откриете в помещенията. Ако жилището е напълно или изцяло обзаведено и всичко в него ви допада, какво по-хубаво от това? Така спестявате допълнителни средства за закупуване на мебелировка и можете да се нанесете много по-бързо! От друга страна, в случаите, в които продавам напълно необзаведен апартамент в София, още по време на самия оглед ще бъде много по-лесно за самите вас да добиете представа за големината на помещенията и да помислите кои от своите мебели бихте могли да внесете и как точно би било удобно да ги разположите. Възможностите за проява на креативност и подреждане съгласно личния вкус, се повишават значително, а заедно с това – и вероятността да се чувствате максимално уютно и по-бързо да почувствате жилището като своя нов дом.

Винаги е по-лесно някой, запознат с конкретна област и работещ в нея, да ви сподели своя опит. Тъкмо защото често ми се случва да продавам апартамент в София, си позволих да ви разкажа малко повече за всички детайли, които смятам за важни.

Ако пък се интересувате от закупуването на къща и не търсите апартамент, а спечелих вашето доверие, бихте могли да прочетете и впечатленията ми за това как продавам къща в София!

Продавам апартамент в София – Къде?

Продавам апартамент в София – На кого?

Продавам апартамент в София – На каква цена?

Продавам апартамент в София – Какъв размер?

Продавам апартамент в София – Какъв е типът строителство?

Продавам апартамент в София – Нуждае ли се от ремонт?

Продавам апартамент в София – Какво е обзавеждането?