Най-успешни практики при отдаване или продаване на имот

Пускането на обява за имот на пазара за недвижимо имущество не се различава особено от която е друга обява на стока, но в същото време крие своите особености и специфики. Когато се опитваш да продадеш дрехи например, на първо място трябва да вземеш предвид търговския им вид – чисти ли са, изгладени ли са, имат ли дупки и бримки от носенето? Преди да пуснеш обявата със сигурност ще се погрижиш дрехите да изглеждат като нови и отдалеч да си личи, че са добра инвестиция. Ще обърнеш внимание и на снимките, къде са поставени и каква светлина пада върху тях. Подобен е и случаят с отдаването на имот под наем, но тук нещата са доведени до по-високо ниво, а процесът включва много повече стъпки. Подбрахме най-успешните практики в следния списък.


    1.Чистота и подреденост

Доброто първо впечатление често е и онова, което остава най-дълго и накланя везните в дългосрочен план. Почистете имота из основи и се постарайте да го оставите във вид, който вдъхва уют и доверие. Ако се налага, наемете дори фирма за почистване и/или интериорен стилист, който да подреди апартамента така че да изглежда по най-добрия начин. По този начин ще спестите време и усилие, а инвестицията ще си струва. Имотите са стока, която ни говори първо на емоционално равнище, не само когато говорим за нов дом, но дори и за офис. Когато търсим имот за покупка или наем подхождаме с презумпцията, че ще прекарваме голяма част от живота си там. В този смисъл е лесно човек да бъде отблъснат от мръсотия и подозрителни миризми, особено когато конкуренцията ви се е погрижила за доброто първо впечатление.


2.Домашен майстор

Скърцащите врати, изгорелите крушки, разхлопаните дъски и течащите кранчета са все неща, с които не само не бихте искали да се хвалите, но и определено няма да ви се занимава да поправяте в ново жилище. Освен, разбира се, ако собственикът не смъкне неимоверно цената му. В случай, че сте от другата страна на сделката и имота е ваша собственост, най-напред се погрижете всичко да работи безупречно. Така няма да имате причина да предоговаряте цената в полза на наемателя.


3.Професионални снимки

Колкото и да е лесно да щракнете имота няколко пъти с телефон и просто да качите обявата онлайн, не бихме го препоръчали. Макар и вече да направихме сравнението с дрехите, трябва да се вземе предвид, че имотът е скъпа покупка и няколко непрофесионални снимки трудно ще накарат потенциалните купувачи или наематели дори да се обадят, за да уговорят час за оглед. След като приключите с почистването и леките ремонти, се погрижете и за снимковия си каталог. Не се задоволявайте с посредствеността, а покажете имота си в най-добрата му светлина. Не забравяйте, че хората първо се влюбват с очите и често пъти снимките говорят много повече от допълнителното описание към обявата.



4. Външна реклама

Не подценявайте силата на външната реклама. На пръв поглед малка и лесна стъпка като да сложиш табела „За продан” всъщност крие голяма сила, а допълнителното старание от гледна точка на дизайна винаги е възнаградено с повече интерес от страна на потенциалните купувачи. Иновативният дизайн на табелките привлича вниманието към обекта, а същевременно дава точно тази информация, от която търсещият имот има нужда. Всичко това в комбинация с лесната им достъпност прави поставянето им масова практика в повечето европейски страни.


5.Добър посредник

Обикновено продажбата и отдаването на имот под наем са свързани с повече правни и организационни процедури, отколкото повечето хора си представят в началото. Често се оказва, че даден имот не може да намери нов стопанин не поради лоши качества, а единствено поради липса на опит от страна на отдаващия го. В случай, че и вие не сте специалист по недвижимо имущество, най-доброто, което можете да направите, е да се обърнете към надежден такъв. Посредническата агенция разполага с широк набор от специалисти, които могат да ви помогнат във всяка стъпка от организационната част – фотограф, юрисконсулт, нотариус и дори рекламни канали, чрез които да стигнете до подходящите хора.

В
Galardo Real Estate разполагаме с всичко това и сме щастливи, че можем да ви предложим пълен набор от качествени и професионални услуги, които да работят едновременно добре и за двете страни. Ако ви предстои отдаване или продажба на имот, се свържете с нашия екип, за да изготвим индивидуален план спрямо нуждите ви.