Как пандемията промени нагласите в търсенето на имот?

Ковид – 19 разтърси из основи целия свят, промени ежедневието ни, работата ни и представата за живота около нас. Започнахме да работим от вкъщи и да прекарваме в домовете си повече време отколкото преди. Домът винаги е бил и винаги ще остане едно от най – важните места за всеки човек.

Със сигурност пандемията от корона вируса ни накара да променим начина си на мислене относно домовете си и да започнем да се грижим за тях повече. Те се превърнаха, освен в място за почивка, но и новите ни работни места, а по време и на локдауните в място за прекарване на целия ни ден.

Наблюдаваната тенденция е за цялостна промяна на нагласите към недвижимите имоти. Докато основните желания бяха апартаменти в близост до работното място или до центъра на града, сега виждаме нещата под друг ъгъл. Търсим близост до природата или поне имоти с голям двор, в който да имаме пространство и свобода. Интереса към имотите съчетаващи едновременно близостт до града и природата се е увеличил двойно през последните месеци.

Търсенето се насочи основно както към традиционни локации като кварталите по Витошката яка – Бояна, Драгалевци, така и към райони, които дълго време оставаха на втори план – Лозен, Бистрица, Банкя, Владая, Панчарево, Железница. Локдауните обясняват тази тендеция към недвижимото имущество. Друга наблюдавана реакция на клиентите е търсене на втори имот дори да не е в непосредствена близост до столицата.

Ние от Галардо приветстваме желанята на нашите клиенти и се стараем да намерим най – подходящия имот за всеки. Нашите агенти са готови да придружат всеки по пътя към откриването на перфектния дом. На всички търсещи близост до природата представяме най – новия проект на Галардо – нашите бутикови къщи в село Бистрица. С удобен и лесен достъп и с уникална архитектура ще ви дадат възможност да се насладите на красиви гледки и да подишате чистия въздух на планината. Предстои да бъдат завършени в края на настоящата година.  Ако искате да разберете повече https://galardo.bg/sale/bistrica/kyshta/15562-butikovi-kyshti-v-bistrica или се свържете с нас на телефон +359 2 821 21 21