Говори Румяна Кръстева

Румяна Кръстева е офис мениджър на Galardo Real Estate. Макар и зад кадър, тя заема изключително важно място в екипa. Освен да поддържа реда в офиса, нейната основна и най-важна дейност е комуникацията с клиенти на място и по телефона. Завършила е финанси и бизнес администрация, но повече от 15 години предпочита да комуникира с хора вместо работата с досадни цифри.

Какво най-много харесваш в професията си и защо избра сферата на недвижимите имоти?
Най-силното ми качество е да общувам с клиенти. Това е и нещото, което правя с удоволствие, защото дори когато денят ти тръгне наопаки, един разговор може да промени цялата ти нагласа. 

Работата с клиенти винаги изисква внимание и отношение към всеки детайл. Как се справяш с тях и какви са най-честите запитвания? 
Понякога самите клиенти са много объркани. Много често провеждам 20-30-минутни телефонни разговори, в които отсрещната страна обяснява за отличните условия, които предлага имотът, но когато брокерът и фотографът отидат на място, срещат разминавания с представеното. Така или иначе моята работа е да изслушвам хората и да подхождам адекватно в различните ситуации. 

Живеем в изключително динамичен свят, в който всеки ден наблюдаваме развитие на технологиите. Променя ли това начина ти на работа? Положителен или отрицателен е ефектът от дигитализацията?
Положителен, разбира се. Сега брокерите не разнасят големите папки с информация за имотите, както беше преди време, а отварят телефона или таблета си и с един клик могат да достигнат до необходимото.

Защо активната комуникацията между брокер – офис мениджър е изключително важна?  
Работата на брокера е доста интензивна. Това носи със себе си и постоянни промени. Ето защо активната комуникация между нас е от огромно значение, за да можем да реагираме бързо и да ъпдейтваме всяка една нова информация.

Какво за теб е Galardo?   
Галардо е място с предизвикателства, които покорявам всеки ден!

Къде би завела  човек, който за първи път посещава София?  
Районът около офиса на Galardo e наситен с много забележителности, но църквата "Света София" е един от най-старите архитектурни паметници и се отличава от всички други църкви в България. Точно там ще отидем първо.